Vörös bársony torta

2011. június 9., csütörtök

Ezt az egyszerű, de finom tortát anyukámék házassági évfordulójára készítettem - ami amúgy május 1-jén volt...,csak elfelejtettem feltenni eddig, meg lusta is voltam. :) Ez egy vörösbársony torta (Red Velvet Cake), mascarpone krémmel töltve és borítva.Sajnos egyalátalán nem olyan lett, mint amilyet elképzeltem, ennek több oka is van:
1. Nem otthon sütöttem, hanem a barátoméknál, és ott minden más (eszközök, sütő stb.). Minden furcsa volt, semmit nem találtam, a sütő nagyon süt..., először oda is égett a piskóta, másikat kellett csináljak. :)

2. Elfogyott a piros ételszínezékem, és így a másodikhoz egy más fajtát használtam, de az nem volt valami piros....

3. Túl sok volt benne a kakaó, ez miatt sem lett olyan szép piros, mint a muffinom, amit Valentin napra sütöttem.

4. A díszítést is máshogy képzeltem el... A torta közepén a 29-es szám, hát.... De nem akart kijönni a tubusból a cukormáz... azért is lett olyan béna..

Na, de mindegy. Az íze nagyon jó lett, és jó meglepetés volt! Örültek neki és ez a lényeg! :))

Recept ugynaz, mint a vörösbársony muffinnál (februári bejegyzésben), csak ezt nem muffinformában sütöttem ki, hanem egy szív alakú tortaformában.

Miután teljesen kihűlt, kettévágtam, megkentem mascaropone, porcukor és tejszínhab keverékével, visszatettem a tetetjét, majd a külsejét is bevontam a krémmel, illetve a szélére körbe habzsákkal nyomtam a krémből, közepére piros cukormázzal (tubusban volt eredetileg) ráírtam, hogy 29, majd kevés apró piskótadarabkát szórtam a tetejére.

Elkészítési idő: kb. 2 óra

Jó étvágyat!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Utazó szakácskönyv Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino