Sült petrezselyemgyökér (fehérrépa)

2010. július 17., szombat

Megint egy egyszerű recept... :)

Egyik angliai kedvencem. Sosem gondoltam volna,hogy a petrezselyemgyökeret nem csak a levesbe lehet belefőzni, hanem meg is lehet sütni. :) És milyen finom! Igazi csemege!





Hozzávalók kb. 8 adagra
- 1 kg petrezselyemgyökér
- 3 evőkanál napraforgó olaj


Elkészítés:


1. Melegítsük elő a sütőt 200 C fokra. Az olajat tegyük a tepsibe, azt pedig a sütőbe, hogy forrósodjon fel az olaj.


2. Időközben tisztítsuk meg a petrezselyemgyökeret, és szeljük fel hosszában negyedekre vagy fél darabokra. Van, aki karikákra szeli.


3. Tegyük a tepsibe, és rázzuk össze, vagy fakanállal keverjük meg óvatosan, hogy mindenhova jusson olaj. Ezután kb. 40-45 percig sütjük a sütőben, amíg aranyarna színe lesz. Időközben egyszer forgassuk meg őket.


Tipp: 10 perccel a sütés lejárta előtt ízesítsük 3-4 evőkanál mézzel, majd tegyük vissza a sütőbe, amíg aranybarna és ragadós nem lesz.


Sült hús mellé kiváló.


Elkészítési idő: 50 perc


Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

En is szoktam csinalni, imadom:)

Viki írta...

Igen? Na, az jó! :)) Én még sosem ettem, csak itt, de én is imádom, úgyhogy megtartom a receptet! :)

Megjegyzés küldése

Utazó szakácskönyv Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino