Egyik angliai kedvencem. Sosem gondoltam volna,hogy a petrezselyemgyökeret nem csak a levesbe lehet belefőzni, hanem meg is lehet sütni. :) És milyen finom! Igazi csemege!
Hozzávalók kb. 8 adagra
- 1 kg petrezselyemgyökér
- 3 evőkanál napraforgó olaj
Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 200 C fokra. Az olajat tegyük a tepsibe, azt pedig a sütőbe, hogy forrósodjon fel az olaj.
2. Időközben tisztítsuk meg a petrezselyemgyökeret, és szeljük fel hosszában negyedekre vagy fél darabokra. Van, aki karikákra szeli.
3. Tegyük a tepsibe, és rázzuk össze, vagy fakanállal keverjük meg óvatosan, hogy mindenhova jusson olaj. Ezután kb. 40-45 percig sütjük a sütőben, amíg aranyarna színe lesz. Időközben egyszer forgassuk meg őket.
Tipp: 10 perccel a sütés lejárta előtt ízesítsük 3-4 evőkanál mézzel, majd tegyük vissza a sütőbe, amíg aranybarna és ragadós nem lesz.
Sült hús mellé kiváló.
Elkészítési idő: 50 perc
Jó étvágyat!
2 megjegyzés:
En is szoktam csinalni, imadom:)
Igen? Na, az jó! :)) Én még sosem ettem, csak itt, de én is imádom, úgyhogy megtartom a receptet! :)
Megjegyzés küldése