Angliában ismerkedtem meg ezzel az édességgel, ahol ez nagyon népszerű. Amilyen egyszerű elkészíteni, olyan finom! Itt is mindenkinek nagyon ízlett, és a receptet is elkérték. Akik még nem ismerik, azoknak pedig itt osztom meg a receptet.
Hozzávalók:
Almás töltelékhez:
- kb. 1.20 kg alma
- 10 dkg cukor
- 2 evőkanál liszt
- ízlés szerint fahéj
Morzsához:
- 40 dkg liszt
- 20 dkg cukor- 30 dkg vaj
Tálaláshoz:
- vaníliafagyi
Elkészítés:
1. Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, megmossuk, majd kisebb darabokra vágjuk.
2. A felkockázott almát megszórjuk a cukorral, liszttel és a fahéjjal, majd félretesszük.
3. A morzsához a cukrot és a lisztet összekeverjük, majd a vajat is hozzáadjuk és addig gyúrjuk, amíg morzsa állagú lesz.
4. Egy tűzálló edényt vékonyan kivajazunk, beleöntjük az almát, tetejére szórjuk egyenletesen a morzsát és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Melegen kínáljuk egy 1 gombóc vaníliafagyival.
Elkészítési idő: kb. 1 óra
Egyébként bármilyen gyümölccsel el lehet készíteni, pl. erdei gyümölccsel is nagyon fincsi!
3 megjegyzés:
úúú, köszi ezt a receptet!!! épp múltkor csinált a hostanyu ilyet és annyira ízlett. legközelebb én is kipróbálom! :))
:)) na, tök jó! :) én is szeretem. Remélem jól érzed magad ottkint! olvasom ám a blogod! :)
igen, jól érzem magam! :) most már beindulnak a dolgok azt hiszem, úgyhogy remélem hamarosan nagyon elfoglalt au-pair leszek. :D
Megjegyzés küldése