Almás morzsa

2010. október 18., hétfő

 
Angliában ismerkedtem meg ezzel az édességgel, ahol ez nagyon népszerű. Amilyen egyszerű elkészíteni, olyan finom! Itt is mindenkinek nagyon ízlett, és a receptet is elkérték. Akik még nem ismerik, azoknak pedig itt osztom meg a receptet.

Hozzávalók:
Almás töltelékhez:
- kb. 1.20 kg alma
- 10 dkg cukor
- 2 evőkanál liszt
- ízlés szerint fahéj

Morzsához:
- 40 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 30 dkg vaj

Tálaláshoz:
- vaníliafagyi

Elkészítés:

1. Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, megmossuk, majd kisebb darabokra vágjuk.

2. A felkockázott almát megszórjuk a cukorral, liszttel és a fahéjjal, majd félretesszük.

3. A morzsához a cukrot és a lisztet összekeverjük, majd a vajat is hozzáadjuk és addig gyúrjuk, amíg morzsa állagú lesz.

4. Egy tűzálló edényt vékonyan kivajazunk, beleöntjük az almát, tetejére szórjuk egyenletesen a morzsát és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Melegen kínáljuk egy 1 gombóc vaníliafagyival.

Elkészítési idő: kb. 1 óra

Jó étvágyat!

Egyébként bármilyen gyümölccsel el lehet készíteni, pl. erdei gyümölccsel is nagyon fincsi!

3 megjegyzés:

Niki írta...

úúú, köszi ezt a receptet!!! épp múltkor csinált a hostanyu ilyet és annyira ízlett. legközelebb én is kipróbálom! :))

Viki írta...

:)) na, tök jó! :) én is szeretem. Remélem jól érzed magad ottkint! olvasom ám a blogod! :)

Niki írta...

igen, jól érzem magam! :) most már beindulnak a dolgok azt hiszem, úgyhogy remélem hamarosan nagyon elfoglalt au-pair leszek. :D

Megjegyzés küldése

Utazó szakácskönyv Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino