Angol krumpli, dán szalonna, spanyol kolbász = ????

2010. szeptember 23., csütörtök

Jól leragadtam az almaszósznál.... :)))


Na, de, kitaláltátok?

Rakott krumpli! :) Megkért ugyanis a Caroline, hogy főzzek nekik magyar kaját, és én erre gondoltam. Gulyás már volt párszor.

Mivel én imádom, ezért gondoltam helyet kap itt, a blogon is.

Ja, igen! A hozzávalók, az vicces volt. Angol Tesco-ban magyar kolbászt keresni... Végül nagy nehézségek árán találtam spanyolt. :) Meg dán füstölt szalonnát. :) Hát, nem lett olyan az íze, mintha igazi, jó, magyar alapanyagokból készült volna, de azért megtette! Illetve, a gyerekeknek is nagyon ízlett, szóval annyira rossz nem lehetett. :))

Gondolom mindenki kívülről fújja a receptet, úgyhogy csak nagy vonalakban írom le.


Hozzávalók 4 személyre:
- 1 kg krumpli
- 6 tojás
- 15 dkg füstölt kolbász
- pár szelet füstölt szalonna
- 500 ml tejföl


Elkészítés


1. Krumplit, tojást megfőz.


2. Karikákra vágni a krumplit, tojást, kolbászt.


3. Tűzálló edénybe rétegezni a hozzávalókat: krumpli, tojás, kolbász, tejföl.


4. Tetejére jó sok tejföl és pár szelet szalonna.


5. Sütőbe, amíg kissé megbarnul, illetve a szallonna megpirul.


Jó étvágyat!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Utazó szakácskönyv Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino