Gyümölcsös tiramisu

2011. július 3., vasárnap

Hétvégén gyümölcsös tiramisu-t készítettem, mivel most sok a friss gyümölcs és szerettem volna ezt a verziót is megkóstolni. A hagyományos, rumos-kakaós változatot még 2 vagy 3 hete csináltam meg, és akkor találtam ki, hogy gyümölcsös is biztos van, és nagyon fincsi lehet, úgyhogy a neten rákerestem. Találtam is sok receptet, tulajdonképpen mind egy kaptafára készül, csak a gyümölcsök mások, vagy valaki még fanyar ízű gyümölcs likőrt, pálinkát is tesz bele. Ez most nálunk kimaradt, de majd legközelebb azt is kipróbáljuk, mert biztos lesz legközelebb! Szerintem a gyümölcsös tiramius sokkal jobb, mint a hagyományos! :) Ez persze ízlés dolga.



Hozzávalók

- 50 dkg bármilyen gyümölcs (én málnát és sárgabarackot tettem bele)
- 3 tojás sárgája
- 10 dkg cukor (vagy ízlés szerint)
- 2 dl tejszínhab
- 25 dkg mascarpone
- kb. 30 dkg babapiskóta
- 3 dl gyümölcslé (pl. narancslé, almalé stb.)
- 1 kis csomag zselatinfix (ezt csak én tettem bele)

Elkészítés

1. Megmossuk a gyümölcsöket. Ha van héja, azt leszedjük, a nagyobbakat felkockázzuk kisebb darabokra.

2. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, sima állagúra.

3. Félig felverjük a tejszínhabot, hozzáöntjük a zselatinfixet, és kemény habbá verjük.

4. A mascarponét simárja keverjük, majd hozzáadjuk a tejszínhabhoz, és óvatosan összekeverjük a kettőt.

5. Hozzáadjuk a tojássárgákat is, és összekeverjük.

6. A babapiskótákat egyenként a gyümölcslébe áztatjuk pár másodpercig (ne ázzanak el), és egy (üveg)tál alját kirakjuk vele. Rászórjuk a gyümölcsöket, majd egy adag krémet simítunk rá. Erre jön megint a gyümölcslébe áztatt babapiskóta, majd a gyümölcsök és végül a maradék krém.

7. Hűtűbe tesszük pár órára, vagy akár egész éjszakára, és fogyasztható.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: kb. 30 perc + hűtési idő

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Utazó szakácskönyv Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino