Hétvégén gyümölcsös tiramisu-t készítettem, mivel most sok a friss gyümölcs és szerettem volna ezt a verziót is megkóstolni. A hagyományos, rumos-kakaós változatot még 2 vagy 3 hete csináltam meg, és akkor találtam ki, hogy gyümölcsös is biztos van, és nagyon fincsi lehet, úgyhogy a neten rákerestem. Találtam is sok receptet, tulajdonképpen mind egy kaptafára készül, csak a gyümölcsök mások, vagy valaki még fanyar ízű gyümölcs likőrt, pálinkát is tesz bele. Ez most nálunk kimaradt, de majd legközelebb azt is kipróbáljuk, mert biztos lesz legközelebb! Szerintem a gyümölcsös tiramius sokkal jobb, mint a hagyományos! :) Ez persze ízlés dolga.
Hozzávalók
- 50 dkg bármilyen gyümölcs (én málnát és sárgabarackot tettem bele)
- 3 tojás sárgája
- 10 dkg cukor (vagy ízlés szerint)
- 2 dl tejszínhab
- 25 dkg mascarpone
- kb. 30 dkg babapiskóta
- 3 dl gyümölcslé (pl. narancslé, almalé stb.)
- 1 kis csomag zselatinfix (ezt csak én tettem bele)
Elkészítés
1. Megmossuk a gyümölcsöket. Ha van héja, azt leszedjük, a nagyobbakat felkockázzuk kisebb darabokra.
2. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, sima állagúra.
3. Félig felverjük a tejszínhabot, hozzáöntjük a zselatinfixet, és kemény habbá verjük.
4. A mascarponét simárja keverjük, majd hozzáadjuk a tejszínhabhoz, és óvatosan összekeverjük a kettőt.
5. Hozzáadjuk a tojássárgákat is, és összekeverjük.
6. A babapiskótákat egyenként a gyümölcslébe áztatjuk pár másodpercig (ne ázzanak el), és egy (üveg)tál alját kirakjuk vele. Rászórjuk a gyümölcsöket, majd egy adag krémet simítunk rá. Erre jön megint a gyümölcslébe áztatt babapiskóta, majd a gyümölcsök és végül a maradék krém.
7. Hűtűbe tesszük pár órára, vagy akár egész éjszakára, és fogyasztható.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: kb. 30 perc + hűtési idő
Paprikás zsemle
2 hete
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése