Cheese cake

2010. május 26., szerda

A cheese cake - magyarul sajtkrém torta - egy nagy kedvencem. Floridában (USA-ban) és Angliában is nagyon közkedvelt édesség. Persze, lehet máshol is, de arról nem tudok nyilatkozni..., mivel máshol még nem jártam...

Szóval, most, hogy hazalátogattam, gondoltam elkészítem itthon, hogy a családom is megkóstolhassa. A siker nem maradt el, mindenkinek nagyon ízlett.

Eredetileg epreset akartam sütni, de nem kaptam epret a TESCO-ban, fagyasztottat meg nem akartam használni, úgyhogy csak ilyen natúr lett.

A tetejére csokiból készült leveleket tettem dísznek, amiket az új tortadekorációs könyvemből tanultam, :)) illetve tejszínhabot is raktam rá, ami nem kell az eredeti cheese cakre, de nekem így tetszett, és nagyon finom lett.



Hozzávalók

- 20 dkg teljes kiörlésű keksz (pl. Zabfalatok)
- 5-6 dkg vaj
- 80 dkg tejszínes krémsajt (Philadelphia kell az eredetibe, de bazi drága, így én inkább Mascarpone-t használtam)
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 dkg étkezési keményítő (elfogyott a Tesco-ban, úgyhogy helyette 1 csomag zselatint használtam)
- 4 db tojás


Elkészítés


1. A sütőt 180 C fokra melegítjük. Egy 24 cm-es kerek tortaformát kivajazunk.


2. A kekszet ledaráljuk, vagy sodrófával agyonverjük. :)) Én az utóbbit választottam. :))


3. A vajat megolvasztjuk és a darált keksszel összegyúrjuk.


4. A masszát a tortaforma aljára öntjük, kicsit belelapítjuk, majd 10 percet sütjük.


5. A szobahőmérsékletű krémsajtot (1 tejfölt is lehet bele tenni, én mondjuk kihagytam), a porcukrot és vaníliás cukrot simára keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat majd a keményítőt vagy zselatint.


6. A masszát a kekszlapra kenjük és kb. 1 óra alatt (180 fokon) megsütjük.


Elkészítési idő: 30 perc, plusz 1 óra sütés, plusz hűtési idő min. 2 óra
Tetejét díszíthetjük friss gyümölccsel pl. eperrel vagy málnával, gyümölcszselével, de pl. én tejszínhabot tettem rá, és kis csokileveleket.


Jó étvágyat! :)

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Jelentem nagyon szép és főleg nagyon finom volt!
Annyok! ;-)

Megjegyzés küldése

Utazó szakácskönyv Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino