Igazából azelőtt még nem is ettem garnélarákot, legalábbis nem emlékszem rá.
Floridában persze szinte ingyen van, és rengeteget esznek belőle. Nekem azóta az egyik kedvencem ez a tengeri herkenytű.
Ezt a tésztát pedig már sokszor készítettem a pasim nagy örömére. Ő is imádja! :))
Hozzávalók
- 20 dkg brokkoli, apró rózsákra szedve (helyettesíthető vagy pluszban még adható hozzá más zöldség is, pl. cukorborsó, ceruzabab, karfiol)
- 50 dkg fettucini (szélesmetélt) tészta (persze másmilyen is lehet, pl. farfalle (masnitészta) stb.) - 50 dkg fagyasztott garnélarák (folyassunk rá per percig hideg vizet,hogy felengedjen)
- 400 ml főzőtejszín
- 1.5 dl száraz fehér bor
- 6 gerezd fokhagyma, apróra szelve
- fél teáskanál frissen őrölt feketebors
- 2-3 teáskanál apróra szelt petrezselyem
- 1-2 evőkanál étolaj
- só
- parmezán sajt a tészta tetejére
Elkészítés
1. Főzzük meg a tésztát a szokásos módon.
2. Ez idő alatt, forraljunk vizet egy másik edényben, a megtisztított brokkolit tegyük bele egy percre, majd hideg vízzel öblítsük le, hogy megállítsuk a főzést, csepegtessük le róla a vizet, és tegyük félre.
3. Egy tálban keverjük össze a tejszínt, fehérbort, fokhagymát, feketeborsot és egy kis sót. Egy serpenyőben hevítsünk fel egy kevés étkezési olajat, majd ebbe tegyük a tejszínes szószt. Közepes hőfokon főzzük a szószt kb. 5-6 percig, amíg sűrűsödni nem kezd.
4. Ekkor hozzáadjuk a garnélarákot és további 2-3 percig főzzük, amíg a garnélák szép rózsaszínűek lesznek.
- 20 dkg brokkoli, apró rózsákra szedve (helyettesíthető vagy pluszban még adható hozzá más zöldség is, pl. cukorborsó, ceruzabab, karfiol)
- 50 dkg fettucini (szélesmetélt) tészta (persze másmilyen is lehet, pl. farfalle (masnitészta) stb.) - 50 dkg fagyasztott garnélarák (folyassunk rá per percig hideg vizet,hogy felengedjen)
- 400 ml főzőtejszín
- 1.5 dl száraz fehér bor
- 6 gerezd fokhagyma, apróra szelve
- fél teáskanál frissen őrölt feketebors
- 2-3 teáskanál apróra szelt petrezselyem
- 1-2 evőkanál étolaj
- só
- parmezán sajt a tészta tetejére
Elkészítés
1. Főzzük meg a tésztát a szokásos módon.
2. Ez idő alatt, forraljunk vizet egy másik edényben, a megtisztított brokkolit tegyük bele egy percre, majd hideg vízzel öblítsük le, hogy megállítsuk a főzést, csepegtessük le róla a vizet, és tegyük félre.
3. Egy tálban keverjük össze a tejszínt, fehérbort, fokhagymát, feketeborsot és egy kis sót. Egy serpenyőben hevítsünk fel egy kevés étkezési olajat, majd ebbe tegyük a tejszínes szószt. Közepes hőfokon főzzük a szószt kb. 5-6 percig, amíg sűrűsödni nem kezd.
4. Ekkor hozzáadjuk a garnélarákot és további 2-3 percig főzzük, amíg a garnélák szép rózsaszínűek lesznek.
5. Ha kész, hozzáadjuk a brokkolit és a petrezselymet, alaposan elkeverjük az egészet, még 1-2 percig főzzük, majd levesszük a tűzről, és az egészet a tésztához keverjük.
6. Tetejét parmezán sajttal megszórva kínáljuk.
6. Tetejét parmezán sajttal megszórva kínáljuk.
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Jó étvágyat!!
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése