Hozzávalók 4 személyre
- 8 vékony szelet bacon
- 8 db nagy, lapos gomba
- 1 evőkanál olívaolaj
- 4 evőkanál paradicsomszósz
- 10 dkg kecskesajt
- saláltalevelek
- 1 ciabatta kenyér negyedekbe vágva (vagy bagett)
- 1 evőkanál friss rozmaring
Elkészítés
1. Melegítsd elő a sütőt 200 C fokra.
2. A bacon szeleteket egy serpenyőben pirítsd addig, amíg éppen elkezd ropogósság válni. Ha kész, tedd félre.
3. Tisztítsd meg a gombákat, távolítsd el a tönkjüket. Kend meg az aljukat vékonyan olíva olajjal. Fokhagymás olajjal még jobb.
4. Ezután helyezd a bacon szeleteket a gombára, erre halmozd a paradicsomszószt, majd a kecskesajtot.
5. Tedd a sütőbe, és süsd 5-10 percig, amíg a sajt elkezd olvadni.
6. Közben pirítsd meg a ciabattát, fektess mindegyik szeletre salátalevelet, és az elkészült gombákat helyezd a saláltalevél tetejére.
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Sült krumplival kínálhatjuk, de mi csak így magában ettük. Még több zöldséggel fel lehet tuningolni, pl. hagyma, olaj bogyó, snidgling stb.
Jó étvágyat!
- 8 vékony szelet bacon
- 8 db nagy, lapos gomba
- 1 evőkanál olívaolaj
- 4 evőkanál paradicsomszósz
- 10 dkg kecskesajt
- saláltalevelek
- 1 ciabatta kenyér negyedekbe vágva (vagy bagett)
- 1 evőkanál friss rozmaring
Elkészítés
1. Melegítsd elő a sütőt 200 C fokra.
2. A bacon szeleteket egy serpenyőben pirítsd addig, amíg éppen elkezd ropogósság válni. Ha kész, tedd félre.
3. Tisztítsd meg a gombákat, távolítsd el a tönkjüket. Kend meg az aljukat vékonyan olíva olajjal. Fokhagymás olajjal még jobb.
4. Ezután helyezd a bacon szeleteket a gombára, erre halmozd a paradicsomszószt, majd a kecskesajtot.
5. Tedd a sütőbe, és süsd 5-10 percig, amíg a sajt elkezd olvadni.
6. Közben pirítsd meg a ciabattát, fektess mindegyik szeletre salátalevelet, és az elkészült gombákat helyezd a saláltalevél tetejére.
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Sült krumplival kínálhatjuk, de mi csak így magában ettük. Még több zöldséggel fel lehet tuningolni, pl. hagyma, olaj bogyó, snidgling stb.
Jó étvágyat!
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése