Töltött gombafejek ciabatta kenyéren

2010. május 19., szerda

Na, ez sem valami komplikált recept.... :)) Ezt akkor készítettem, amikor 3 hétig a szomszéddal laktam. Ők vegetáriánusok, mint már mondtam, szóval a szalonna kimaradt belőle, de amúgy minden más maradt.



Hozzávalók 4 személyre


- 8 vékony szelet bacon
- 8 db nagy, lapos gomba
- 1 evőkanál olívaolaj
- 4 evőkanál paradicsomszósz
- 10 dkg kecskesajt
- saláltalevelek
- 1 ciabatta kenyér negyedekbe vágva (vagy bagett)
- 1 evőkanál friss rozmaring


Elkészítés


1. Melegítsd elő a sütőt 200 C fokra.


2. A bacon szeleteket egy serpenyőben pirítsd addig, amíg éppen elkezd ropogósság válni. Ha kész, tedd félre.


3. Tisztítsd meg a gombákat, távolítsd el a tönkjüket. Kend meg az aljukat vékonyan olíva olajjal. Fokhagymás olajjal még jobb.


4. Ezután helyezd a bacon szeleteket a gombára, erre halmozd a paradicsomszószt, majd a kecskesajtot.


5. Tedd a sütőbe, és süsd 5-10 percig, amíg a sajt elkezd olvadni.


6. Közben pirítsd meg a ciabattát, fektess mindegyik szeletre salátalevelet, és az elkészült gombákat helyezd a saláltalevél tetejére.


Elkészítési idő: kb. 30 perc
Sült krumplival kínálhatjuk, de mi csak így magában ettük. Még több zöldséggel fel lehet tuningolni, pl. hagyma, olaj bogyó, snidgling stb.

Jó étvágyat!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Utazó szakácskönyv Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino