Hozzávalók
- 40 dkg fettuccini tészta (hosszú metélt, de persze lehet más is)
- 20 dkg szeletelt füstölt sonka
- 2 evőkanál vaj vagy margarin
- 1 evőkanál liszt
- 250 ml tej
- 250 ml tejszín
- 60 g parmezán sajt
- fehér bors, só, víz
1. Tésztát szokásos módon kifőzzük.
2. A sonkát csíkokra vágjuk, majd a serpenyőben felorrósított vajhoz adjuk és 2-3 perig sütjük, amíg kissé megbarnul. Meghintjük liszttel, folyamatosan, csomómentesen elkverve hozááadjuk a tejet is. Állandó kevergetés mellett felforraljuk.
3. Kisebbre vesszük a lángot és a mártáshoz adjuk a tejszínt is. Kb. 1 percig még forrósítjuk, de nem forraljuk fel. Hozzáadjuk a reszelt parmezánt, és simára keverjük. Borssal ízesítjük.
4. A kifőtt tésztát tálba tesszük, ráöntjük a mártást, majd elkeverjük. Ezután 4 tányérra osztjuk és durvára reszelt parmezánnal megszórjuk. Azonnal tálaljuk.
Mondjuk mi külön tálaljuk a tésztát, a mártást és a sajtot is és mindenki annyit vesz magának, amennyi jólesik.
Elkészítési idő: kb. 25 perc
Jó étvágyat!
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése