Nati (munkatársam) megkért, hogy süssek neki tortát a szülinapjára, és én ezt készítettem neki. Igaz, nagy sütés nem kell hozzá,mert csak a piskótát kell sütni. :) Kicsit folyós lett (kevés zselatint tettem bele), de mindenkinek nagyon ízlett!
Hozzávalók
- 3 tojásos piskóta
- 24 db babapiskóta
- 250 ml habtejszín
- 600 ml natúr vagy gyümölcsjoghurt
- jó sok gyümölcs (én két zacskó TESCO erdei gyüm. mixet használtam)
- 2 csomag zselatin fix (én csak másfelet használtam, illetve lehet főzős zselatint is használni)
- 1 csomag habfix (a tejszínhabba)
- cukor ízlés szerint
- 1 kis csomag tortazselé
Elkészítés
1. Elkészítjük a 3 tojásos piskótát (24 cm-es kapcsos tortaformában), majd hagyjuk kihűlni.
2. A gyümölcs egy részét kevés joghurttal leturmixoljuk.
3. A tejszínhabot felverjük a habfix-szel.
4. A joghurtokat összekeverjük 2 csomag zselatin fix-szel, a leturmixolt gyümölccsel, cukorral, tejszínhabbal, illetve egész gyümölcsöket is tehetünk bele.
5. A piskóta széléből egy kb. 1.5 - 2 cm-es darabot körben levágunk. Oda fogjuk körbe állítani a babapiskótákat.
6. Beleöntjük a joghurtos krémet és hűtűbe (fagyasztóba) tesszük dermedni.
7. Miután megdermedt ráhalmazzuk a tetejére a maradék gyümölcsöt.
8. A csomagoláson leírt módon elkészítjük a tortazselét, és ráöntjük a gyümölcsre. Én csak annyit használtam, hogy összefogja a gyümölcsöket, hogy ne essenek le (szóval nem lepte el a gyümölcsöket).
9. A tortát kivesszük a tortaformából, alaposan lehűtjük és tálaljuk.
Jó évtágyat!
Elkészítés idő: kb. 45 perc, plusz hűtési idő
Paprikás zsemle
2 hete
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése