Karácsonyfadíszek házilag

2015. december 16., szerda

Idén előbújt a kreatív, alkotó énem, és karácsonyfadíszek készítésére adtam a fejem. Persze, ez is a Pinterest-nek köszönhető, ahol szebbnél szebb képek, jobbnál jobb ötletek vannak karácsonyi dekorációkra. Annyira megihlettek, hogy muszáj volt nekem is saját díszeket készíteni. Sajnos, ezek egyike sem ehető, ráadásul, az egyik nem is recept..., de azért leírom, hátha valaki kedvet kap. :)Először is, ezeket az egyszerű, de - szerintem - , nagyon ötletes, és aranyos fakorong díszeket szeretném megmutatni. Nyilván pinterest inspiráció alapján készült. Apukám talált nekem faágat, ami tökéletes volt erre a célra, majd vékony korongokat vágott nekem. Az én feladatom, csak a díszítés volt. Ehhez egy faégető készlet szükséges. Pl. ilyen: http://opitec.hu/index.php?tm=540391
Apukám faégető pákája már legalább 20 éves, azt hiszem, még Ukrajnában vette, de még tökéletesen működik. :)
A fakorongokra vékony grafittal felrajzoljuk a kívánt mintát, és a faégetővel beleégetjük. Én először egy fadarabon gyakoroltam, csak, hogy lássam, mégis, hogyan működik, hogyan kell vele dolgozni. Most csináltam ilyet először, és nagyon tetszik a végeredmény! Az égett fa illata pedig nagyon hangulatos. :)


A következő dísz, amit a pinterest-ről csentem, az pedig almapüréből és jó sok fahéjból készül. A hétvégén nálam voltak az unokatesóim (11 és 9 évesek), és velük készítettem el. Tényleg nagyon egyszerű, gyorsan megvan, és napok múlva is kellemes fahéj illat lengi be a lakást! :)

Kell hozzá egy üveg almaszósz. Bébiételt használtunk, 180 grammosat, plusz kb. 80g (4 tasak) őrölt fahéj. Ezt összekeverjük amíg, egy tészta állagú masszát nem kapunk. Kinyújtjuk (minimum fél cm vastag legyen, különben megég, és nem is szép, ha nagyon vékony!  tapasztalat :) ), süteményszaggatóval kiszaggatjuk a kívánt mintákat, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk őket, és sütőben kiszárítjuk. Sütni nem szabad, mert nagyon gyorsan megég! A gázsütő 3-as fokozatán szárítottam őket, kb. 30 percig, de egyébként szabad levegőn is kiszáradnak pár nap alatt. Ne felejtsünk el sütés előtt lyukat fúrni rájuk, pl. szívószállal, vagy gyufával, hogy tudjuk majd szalagot, cérnát stb. belefűzni. Illetve, ha szeretnék egy kicsit díszíteni, lehet pl. szegfűborsot, szegfűszeget (a kis szárát levágjuk) nyomni beléjük. 
Nagyon egyszerű, mutatós és finom illata van! :)0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Utazó szakácskönyv Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino