Epres-rebarbarás morzsa

2012. május 10., csütörtök

Kedden reggel, hazafelé menet, a zöldségesnél megláttam ezeket a finoman illatozó epreket és egyszerűen nem tudtam megállni, hogy ne vegyek belőlük. Hazafelé menet pedig ki is gondoltam, hogy csinálok belőlük egy nagyon egyszerű és finom kis desszertet, a morzsasütit. Ezt éppúgy kell készíteni, mint az almás-morzsát, amit már leírtam, csak alma helyett eper és rebarbara kell bele.


Hozzávalók

A gyümölcsös részhez:

- 1 kg rebaraba
- 60 dkg eper
- 10 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- ízlés szerint őrölt fahéj
- 2 evőkanál liszt

A tésztához:

- 15 dkg vaj
- 30 dkg liszt
- 6 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- esetleg ebbe is lehet szórni őrölt fahéjat, ízlés szerint
- pici só

Tálaláshoz:

- vanília fagyi

Elkészítés

1. A rebarbara szárakat meghámozzuk, megmossuk, majd kb. 1 cm-es darabokra vágjuk.

2. Az epret megmossuk, kicsumázzuk, félbe-negyedekbe vágjuk.

3. A feldarabolt rebarbarát egy nagyon pici vízzel, a 2 féle cukorral közepes lángon főzzük pár percig, amíg puha nem lesz. Majd hozzáöntjük az epret, és még kb. 2 percig főzzük.

4. Egy tűzálló tálat kivajazunk, megszórjuk zsemlemozsával, és beletesszük a leszűrt gyümölcsöket, majd óvatosan belekeverjük a 2 evőkanál lisztet.

5. Tetejére szórjuk a tésztát: a vajat elmorzsoljuk a lisztben, hozzáadjuk a cukrokat, a fahéjat és pici sót.
6. Előmelegített sütőben, 190 C fokon kb. 30 perc alatt megsütjük.

Melegen tálaljuk, vaníliafagyi kíséretében! :-)

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: kb. 1 óra sütéssel együtt

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Utazó szakácskönyv Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino