Jagermaister szülinapi torta

2012. december 10., hétfő


Ez a torta egyik barátnőmnek készült, akinek december elején volt a születésnapja.

Az elgondolás az volt, hogy van egy tetoválás a hasán, és olyan mintát készítek én is a tortára. Nos...., a tortára ránézve, úgy érzem, bőven van még mit gyakorolni. Egyáltalán nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna.... :( Sem az íze, sem a külleme nem olyan lett, mint amit vártam.

Ízre egyáltalán nem lett Jager íze. Azért ilyet akartam, mert nagyon szereti a Jagert. Pedig egy csomót raktam bele. Kár volt belepazarolni.... :) :(
Saját ötlet alapján készítettem, ennek a receptnek a mintájára:
http://www.utazoszakacskonyv.blogspot.hu/2010/10/unicum-torta.html

Fondanttal vontam be, de az sem lett jó. Puha lett, és vizes. Utána olvastam,hogy ez mitől lehetett. Állítólag nem jó, ha hideg tortára tesszük, meg a vajkrém sem túl jó ötlet a fondant alá. Illetve a hűtőbe sem nagyon kéne betenni a fondanttal bevont tortákat. Hát, én minden hibát elkövettem. :( :)
De, hát saját hibájából tanul az ember! :) Majd legközelebb!

A díszítése pedig elég bénára sikerült. Amúgy sem tudok rajzolni szépen, nemhogy tortára! Ráadásul keveset is csinálok ilyesmit, úgyhogy nincs sok lehetőség a gyakorlásra.

Összeségében a tortának jó íze volt, csak nem volt Jager íze. Mindenkinek ízlett, az ünnepelt pedig nagyon örült neki, szóval tulajdonképpen elérte a célját a torta..., csak nálam nem..., de az már más kérdés. :)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Utazó szakácskönyv Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino