Ez a torta egyik barátnőmnek készült, akinek december elején volt a születésnapja.
Az elgondolás az volt, hogy van egy tetoválás a hasán, és olyan mintát készítek én is a tortára. Nos...., a tortára ránézve, úgy érzem, bőven van még mit gyakorolni. Egyáltalán nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna.... :( Sem az íze, sem a külleme nem olyan lett, mint amit vártam.
Ízre egyáltalán nem lett Jager íze. Azért ilyet akartam, mert nagyon szereti a Jagert. Pedig egy csomót raktam bele. Kár volt belepazarolni.... :) :( Saját ötlet alapján készítettem, ennek a receptnek a mintájára: http://www.utazoszakacskonyv.blogspot.hu/2010/10/unicum-torta.html
Fondanttal vontam be, de az sem lett jó. Puha lett, és vizes. Utána olvastam,hogy ez mitől lehetett. Állítólag nem jó, ha hideg tortára tesszük, meg a vajkrém sem túl jó ötlet a fondant alá. Illetve a hűtőbe sem nagyon kéne betenni a fondanttal bevont tortákat. Hát, én minden hibát elkövettem. :( :) De, hát saját hibájából tanul az ember! :) Majd legközelebb!
A díszítése pedig elég bénára sikerült. Amúgy sem tudok rajzolni szépen, nemhogy tortára! Ráadásul keveset is csinálok ilyesmit, úgyhogy nincs sok lehetőség a gyakorlásra.
Összeségében a tortának jó íze volt, csak nem volt Jager íze. Mindenkinek ízlett, az ünnepelt pedig nagyon örült neki, szóval tulajdonképpen elérte a célját a torta..., csak nálam nem..., de az már más kérdés. :)
Kedves Mindenki! Én csak egy szárnypróbálgató, sütni-főzni és utazni szerető csajszi vagyok. A kettőből hoztam össze az utazó szakácskönyvet. Éltem egy évet Floridában és egyet London-ban. Megismerkedtem jó pár új étellel, recepttel, és gondoltam egy blogban megosztom veletek. Nagyon szeretek új ételeket megkóstolni, és ha ízlik, el is készíteni. :) Az új ízek mellett persze vannak régi kedvencek is, azok is megtalálhatók ill. megtalálhatóak lesznek. Illetve nagyon szeretek sütni, mindenféle alkalomra szép tortákat kreálni. Ez persze hol sikerül, hol nem. Nem vagyok sem szakács, sem cukrász! Autodidakta módon tanulok, és ezeket osztom meg itt. Ez nem egy profi szakácskönyv! Csak hobbiból íródik. Szívesen fogadok bárminemű tanácsot, ötlet, javaslatot a receptjeimmel kapcsolatban, és remélem azért van, ami elnyeri Neked is a tetszésed. Bon Appetit! :)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése