Karácsony közeledtével természetesen én is elkezdtem készülődni, sütögetni. Nem volt kedvem bonyolult, sokáig tartó édességek elkészítéséhez, úgyhogy itt csak olyan édességek vannak, amit kezdők is bármikor megcsinálhatnak! :)
Az első között készült el a Zabpelyhes keksz, karácsonyi kiadásban. :)
Annyiban különbözik, hogy beleszórtam egy zacskó mézeskalács fűszerkeveréket, illetve apróra vágott aszaltszilva darabokat kevertem még hozzá. :) Ajándéknak is készült belőlük, ezeket egy szintén magam által készített papírdobozba csomagoltam. A doboz a PICKWICK teás dobozok egyike. A ragasztás mentén óvastosan szétszedtem, kiterítettem, körberajzoltam egy karácsony csomagoló papír hátulján, majd azt kivágtam, és ráragasztottam a kiterített teásdobozra. Ezután már csak összeragasztottam a dobozt, az eredeti formájra, és kész is. :) Aranyszínű szalaggal kötöttem át, és filcből készült hópehellyel díszítettem. :)
23-án Kekszes Csokigolyókat készítettem. Egyik évben már csináltam ilyen kis bonbonokat (recept: http://utazoszakacskonyv.blogspot.hu/2010/12/baileys-es-kekszes-truffel.html ), most annyi a különbség, hogy étcsokoládéval készült, a közepében nem mogyoró, hanem mandula van, és kakaóporba lett beleforgatva, tört mogyoró vagy tortadara helyett. Elég tömény, egyet elég belőle megenni egyszerre. Legalábbis nekem. :)
Szentese a desszertünk Csokoládé mousse volt, amit egy női magazinban láttam. Elkészítése nagyon egyszerű, és alig kell hozzá valami. Én csak fél adagot csináltam, amiből 2 fél pohár csokihab lett. Sajnos nincs fagyikelyhem, így whiskey-s pohárba raktam őket. Karácsony kedvéért átkötöttem őket egy-egy szép szalaggal.
Kell hozzá (fél adaghoz): 10 dkg étcsoki, 1 dl tejszín, 1 tojás szétválasztva, 2 lapos evőkanál cukor. Az étcsokit gőz fölött felolvasztjuk a cukorral, hozzáadjuk a tojás sárgáját, majd a tejszínt. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a csokihoz keverjük. Poharakba töltjük és kihűtjük. Közepébe egy kocka csokit tehetünk díszítésként.
Kedves Mindenki! Én csak egy szárnypróbálgató, sütni-főzni és utazni szerető csajszi vagyok. A kettőből hoztam össze az utazó szakácskönyvet. Éltem egy évet Floridában és egyet London-ban. Megismerkedtem jó pár új étellel, recepttel, és gondoltam egy blogban megosztom veletek. Nagyon szeretek új ételeket megkóstolni, és ha ízlik, el is készíteni. :) Az új ízek mellett persze vannak régi kedvencek is, azok is megtalálhatók ill. megtalálhatóak lesznek. Illetve nagyon szeretek sütni, mindenféle alkalomra szép tortákat kreálni. Ez persze hol sikerül, hol nem. Nem vagyok sem szakács, sem cukrász! Autodidakta módon tanulok, és ezeket osztom meg itt. Ez nem egy profi szakácskönyv! Csak hobbiból íródik. Szívesen fogadok bárminemű tanácsot, ötlet, javaslatot a receptjeimmel kapcsolatban, és remélem azért van, ami elnyeri Neked is a tetszésed. Bon Appetit! :)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése