Mostanában nem sütöttem-főztem semmit sajnos, viszont tegnap nézegettem a képeimet, és találtam egy képet egy szülinapi gyümölcstortáról, úgyhogy gondoltam annak a receptjét osztom ma meg veletek.
A torta az egyik barátnőm 25. születésnapjára készült. A különleges csak annyi benne, hogy pillangókkal lett díszítve, mivel nagyon szereti őket. :)
Hát ennyi! :)
Hozzávalók
- 3 db tojás
- 3 evőkanál cukor
- 3 púpos kanál liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- bármilyen gyümölcs, akár vegyesen is
- 1 csomag tortazselé bármilyen színű
Elkészítés
1. A tojások fehérjét a cukor egy részével és a vaníliás cukorral kemény habbár verjük.
2. A tojások sárgáját habosra keverjük a maradék cukorral.
3. A lisztet tálba szitáljuk és összekverjük a sütőporral.
4. A lisztet ezután kanalanként hozzáadjuk a tojásfehérjéhez, és óvatosan elkeverjük vele, majd fokozatosan hozzáadjuk a tojások sárgáját is, és óvatosan össze keverjük.
5. Egy kivajazott és lisztezett gyümölcstorta formába öntjük a keveréket és 180 C fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük a piskótát.
6. Ha megsült - aranysárga és a villát vagy fogpiszkálót beleszúrva nem marad rajt tészta -, hagyjuk kihűlni, majd gyümölccsel díszítjük (pl. málna, eper, meggy. stb.). Nekem az ananászos a kedvencem egyébként. :)
7. A tortazselét a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük, ráöntjük a gyümölcs tetejére és hagyjuk megszilárdulni.
8. Egy-két órára hűtőbe tesszük és kész! Én a képen láthatót kis pillangókkal egy gyertyával diszítettem, mivel születésnapra készült.
Tipp: A sütő ajtaját sütés közben ne nyisd ki, mert a tészta összeesik!!
Elkészítési idő: kb. 45 perc, plusz 1 óra hűtési idő
Jó étvágyat!
A torta az egyik barátnőm 25. születésnapjára készült. A különleges csak annyi benne, hogy pillangókkal lett díszítve, mivel nagyon szereti őket. :)
Hát ennyi! :)
Hozzávalók
- 3 db tojás
- 3 evőkanál cukor
- 3 púpos kanál liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- bármilyen gyümölcs, akár vegyesen is
- 1 csomag tortazselé bármilyen színű
Elkészítés
1. A tojások fehérjét a cukor egy részével és a vaníliás cukorral kemény habbár verjük.
2. A tojások sárgáját habosra keverjük a maradék cukorral.
3. A lisztet tálba szitáljuk és összekverjük a sütőporral.
4. A lisztet ezután kanalanként hozzáadjuk a tojásfehérjéhez, és óvatosan elkeverjük vele, majd fokozatosan hozzáadjuk a tojások sárgáját is, és óvatosan össze keverjük.
5. Egy kivajazott és lisztezett gyümölcstorta formába öntjük a keveréket és 180 C fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük a piskótát.
6. Ha megsült - aranysárga és a villát vagy fogpiszkálót beleszúrva nem marad rajt tészta -, hagyjuk kihűlni, majd gyümölccsel díszítjük (pl. málna, eper, meggy. stb.). Nekem az ananászos a kedvencem egyébként. :)
7. A tortazselét a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük, ráöntjük a gyümölcs tetejére és hagyjuk megszilárdulni.
8. Egy-két órára hűtőbe tesszük és kész! Én a képen láthatót kis pillangókkal egy gyertyával diszítettem, mivel születésnapra készült.
Tipp: A sütő ajtaját sütés közben ne nyisd ki, mert a tészta összeesik!!
Elkészítési idő: kb. 45 perc, plusz 1 óra hűtési idő
Jó étvágyat!
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése