Receptet itt egyszer már leírtam:
http://utazoszakacskonyv.blogspot.com/2011/01/borhabtorta.html
Annyi most a különbség, hogy akkor kalap formájúra csináltam, most pedig karácsonyi díszítést kapott.
Fondanttal vontam be, amit már pár napja megcsináltam. Azóta a hűtőben pihent.
A tortát úgy kell bevonni a fondanttal, hogy szép vékonyra és nagyra kinyújtuk. Közben szórjuk meg keményítővel, hogy ne ragadjon oda az asztalhoz és a sodrófához sem.
Ezután feltekerjük a sodrófára, és óvatosan ráhelyezzük a tortára, amit előzöleg bekentünk véknyan lekvárral vagy mézzel. Ez azért kell, hogy jobban ragadjon a tortához a fondant. Tanácsos a tortát előzőleg a hűtőben pihentetni pár órát, hogy keményebb legyen egy kicsit, így könnyebb a fondantot elsimítani rajta.
Miután ráhelyeztük a tortára, óvatoan elsimítjuk a tetején, az oldalát kiegyengetjük, hogy ne legyen rajta gyűrődések. Ha ez megvan, a felesleget óvatosan levágjuk egy éles késsel. Sajnos nemigazán lett tökéletesen a fondantom, látszik, hogy nem teljesen sima...,de ezt már írtam a fondant-os bejegyzésemnél is. Na, mindegy, még gyakorolni kell....
Ezután jöhet a díszítés.
Én rendeltem folyékony cukorírót zöld színben, és azzal írtam rá, hogy "Boldog Karácsonyt", utána pedig piros szórócukorral kidíszítettem a képen látható módon. Ahova a csillagokat tettem, ott vékonyan megkentem egy kis vajjal, hogy felragadjona szórócukor. (Hogy így kell-e vagy nem, azt nem tudom..., de sikerült így is).
Aztán felragasztottam a kis piros cukorgyöngyöket. Nem állnak valami stabilan, ezt is vajjal ragasztottam oda. :-)
Végül pedig rákötöttem a piros szalagot.Azt hiszem befejeztem idénre a karácsonyi sütögetést.... :-)
BOLDOG KARÁCSONYT MINDENKINEK!
:-)
:-)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése